Product details

Commercial name Orbenin Extra Dry Cow
Authorization number 130167
Authorization status Valida
Authorization date 30-09-2013
Authorization valid date nelimitata
Active substance cloxacilină benzatinică
Target species bovine
Therapeutical action Vaci de lapte in perioada de repaus mamar: este recomandat în timpul perioadei de repaus mamar, pentru tratamentul infecţiilor mamare existente, inclusiv ai mastitelor subclinice şi pentru a asigura o protecţie prelungită faţă de potenţialele infecţii pe tot parcursul repausului mamar. Orbenin Extra Dry Cow este eficient împotriva germenilor Gram pozitivi caree determină apariţia mastitelor: streptococi (S. agalactiae, S. dysgalactiae, S. uberis), stafilococi rezistenţi la penicilină şi Arcanobacterium pyogenes.
Therapeutic group Antibiotice
Pharmaceutical form suspensie pentru administrare intramamară
Packaging seringa x 4,5 ml (3,6 g)
Withdrawal period Nu se va administra la vacile a căror perioadă de repaus mamar este de 42 de zile sau mai puţin. Laptele pentru consum uman poate fi utilizat doar la 96 de ore de la fătare. Dacă fătarea intervine în cele 42 de zile după ultimul tratament,laptele poate fi dat în consum uman numai după trecerea celor 42 de zile plus încă cele 96 de ore adiţionale. Animalele destinate consumului uman nu vor fi sacrificate în cursul tratamentului. Bovinele pot fi sacrificate după 28 zile de la ultimul tratament.
Manufacturer HAUPT PHARMA LATINA SRL, Italia
Licence owner ZOETIS BELGIUM SA, Belgia
Romanian responsible company ZOETIS ROMANIA SRL
Link to prospectus click aici pentru a vizualiza prospectul
Link to authorization
Notes Autorizaţie de Comercializare emisă în urma unui trasfer de autorizaţie.
Release Mode Cu prescripţie
Authorization variations

I. Variatii care necesita evaluare (VRA):

Variation No. Date Variation type Description
9 10-04-2024 F.I.a.2.d, F.I.b.1.z Modificări în procesul de fabricație a substanței active și schimbare a parametrilor de specificatie si/sau limitelor pentru o substanta activa.
8 08-12-2023 F.I.b.1.z, F.I.f.1 Schimbarea parametrilor de specificație și/sau a limitelor unei substanțe active, materii prime/substanțe intermediare/ale unui reactiv utilizat în procesul de fabricație a substanței active și modificări substanțiale în versiunea actualizată a ASMF sau partea de substanță activă a dosarului.
7 20-10-2022 II/B.II.b.4.d, IB/B.II.d.2.d, 3 x IA/B.II.d.2.b, 2 x IA/B.II.d.1.a, 2 x IB/B.II.d.1.z, 2 x IA/B.II.d.1.c, IB/B.II.d.1.c Schimbarea mărimii lotului (inclusiv a intervalelor de mărime a lotului) produsului finit; schimbarea procedurii de testare a produsului finit și schimbarea parametrilor de specificaţie şi/sau a limitelor produsului finit.
6 20-05-2021 - Corectarea greşelii editoriale a prospectului.
5 28-01-2021 IA/C.II.6.a Schimbări la nivelul etichetării sau a prospectului care nu au legătură cu rezumatul caracteristicilor produsului.
4 28-02-2020 2 x IA/B.II.b.1.a Înlocuirea sau adăugarea unei locaţii de fabricaţie pentru procesul de fabricaţie integral sau parţial al produsului finit.
3 04-02-2019 IB/B.I.a.2.e, IA/B.I.b.1.b Schimbări în cadrul procesului de fabricaţie a substanţei active și schimbarea parametrilor de specificaţie şi/sau a limitelor unei substanţe active.
2 22-08-2017 IA/A.7, II/B.I.a.1.b Eliminarea locaţiilor de producţie pentru o substanţă activă și introducerea unui producător al substanţei active, pe baza unui DSSA.
1 15-06-2016 IA/A.4 Schimbarea denumirii producătorului de substanță activă.


II. Variatii care nu necesita evaluare (VNRA):

Aceasta sectiune (VNRA/VRA) este momentan in faza de proiectare si constructie, motiv pentru care va rugam sa revizitati pagina mai tarziu prin reincarcarea paginii de browser (Refresh - F5)!

Authorizations history
Commercial name Authorization number Authorization date Authorization valid date Authorization status
Orbenin Extra Dry Cow 120124 27-03-2012 31-12-9999 Anulata