Product details

Commercial name Terramycin LA
Authorization number 140027
Authorization status Valida
Authorization date 20-01-2014
Authorization valid date nelimitata
Active substance oxitetraciclină dihidrat
Target species bovine, cervide, iepuri, ovine, păsări, porcine
Therapeutical action Bovine, ovine, suine, cerbi, păsări (broileri, curcani) şi iepuri În tratamentul anaplasmozei, pneumoniilor, leptospirozei, pododermatitei, difteriei, mastitelor sistemice, necrobacilozei podale, enteritelor bacteriene, actinobacilozei, artritelor, endocarditelor, dermatofilozei, infecţiilor cutanate şi keratoconjunctivitei. Pentru controlul şi prevenţia febrei de transport, a pneumoniei şi a infecţiilor post-partum. Cerbi - pentru tratamentul şi prevenţia Yersiniozei. Păsări (broiler şi curcani) - tratamentul şi prevenţia afecţiunilor determinate de germeni sensibili la acţiunea oxitetraciclinei, cum ar fi: holera aviară sau sindromul respirator cronic complicat. Iepuri - tratamentul şi prevenţia afecţiunilor determinate de germeni sensibili la acţiunea oxitetraciclinei.
Therapeutic group Antibiotice
Pharmaceutical form soluţie injectabilă
Packaging flacon x 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml
Withdrawal period Carne şi organe: bovine, ovine, suine - 21 zile (adm. i.m.) şi 14 zile (adm. i.v.), cerbi - 30 zile. Lapte: vaci - 7 zile (adm. i.m.) şi 72 ore (adm. i.v.). Nu se va administra la păsările ce produc ouă destinate consumului uman. Nu se va administra la oile producătoare de lapte destinat consumului uman.
Manufacturer ZOETIS MANUFACTURING AND RESEARCH SPAIN S.L., Spania
Licence owner ZOETIS BELGIUM SA, Belgia
Romanian responsible company ZOETIS ROMANIA SRL
Link to prospectus click aici pentru a vizualiza prospectul
Link to authorization
Notes Autorizaţie de Comercializare emisa în urma unui transfer de autorizaţie.
Release Mode Cu prescripţie
Authorization variations

I. Variatii care necesita evaluare (VRA):

Variation No. Date Variation type Description
15 29-08-2023 F.II.d.2.b Modificare substanțială sau înlocuirea unei metode de testare biologică/imunologică/imunochimică sau a unei metode care utilizează un reactiv biologic sau înlocuirea unui preparat biologic de referință care nu este acoperit de un protocol aprobat.
14 18-07-2022 IB/B.I.d.1.a.4 Schimbarea perioadei de retestare/stocare sau a condițiilor de stocare a substanței active, în lipsa unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană care să vizeze perioada de retestare în dosarul autorizat.
13 01-09-2021 IB/B.III.1.a.5 Prezentarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană nou sau actualizat sau eliminarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană: pentru o substanţă activa.
12 29-01-2021 IB/B.II.b.3.a, IB/B.II.b.4.a, IA/B.III.2.a.2 Schimbarea procesului de fabricaţie a produsului finit, inclusiv a unei substanţe intermediare utilizate în fabricarea produsului finit; schimbarea mărimii lotului (inclusiv a intervalelor de mărime a lotului) produsului finit și modificare pentru conformitatea cu Ph.Eur. sau cu o farmacopee nationala a unui stat membru.
11 29-01-2021 IA/C.II.6.a Schimbări la nivelul etichetării sau a prospectului care nu au legătură cu rezumatul caracteristicilor produsului.
10 29-01-2021 IB/B.I.d.1.a.4 Schimbarea perioadei de retestare/stocare sau a condițiilor de stocare a substanței active, în lipsa unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană care să vizeze perioada de retestare în dosarul autorizat.
9 05-06-2020 IB/B.III.1.a.5 Prezentarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană nou sau actualizat sau eliminarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană: pentru o substanţă activa.
8 19-03-2020 2 x IA/A.7 Eliminarea locaţiilor de producţie pentru o substanţă activă, o substanţă intermediară sau un produs finit, a locaţiei de ambalare, a producătorului responsabil pentru eliberarea loturilor, a locaţiei de control al loturilor sau a furnizorului unei materii prime, a unui reactiv sau a unui excipient.
7 26-02-2020 IB/B.II.b.3.a, IB/B.II.b.4.a, IB/B.II.e.4.c Schimbarea procesului de fabricaţie a produsului finit, inclusiv a unei substanţe intermediare utilizate în fabricarea produsului finit; schimbarea mărimii lotului (inclusiv a intervalelor de mărime a lotului) produsului finit și schimbarea formei sau dimensiunilor recipientului sau a sistemului de închidere (ambalajul direct).
6 29-08-2019 IA/B.II.b.1.a Înlocuirea sau adăugarea unei locaţii de fabricaţie pentru procesul de fabricaţie integral sau parţial al produsului finit.
5 18-06-2019 IA/B.II.d.2.a Schimbarea procedurii de testare a produsului finit.
4 27-02-2019 II/B.I.a.2.b Schimbări în cadrul procesului de fabricaţie a substanţei active.
3 14-05-2018 3 x IA/B.III.1.a.2 Prezentarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană nou sau actualizat sau eliminarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană: pentru o substanţă activa.
2 28-06-2017 2 x IB/B.III.1.a.3 Prezentarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană nou sau actualizat sau eliminarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană pentru o substanţă activă.
1 10-08-2015 IA/B.II.d.1.c, IB/B.II.d.2.a, II/B.II.d.1.e, 2 x IA/B.II.d.1.c, IB/B.II.b.1.f, IA/B.II.b.1.a, IA/B.I Adăugarea unui nou loc pentru fabricare, ambalare primară și secundară, testarea și eliberarea loturilor - ZOETIS MANUFACTURING & RESEARCH SPAIN S.L.; schimbarea parametrilor de specificaţie şi/sau a limitelor produsului finit; schimbarea procedurii de testare a produsului finit și schimbarea mărimii lotului (inclusiv a intervalelor de mărime a lotului) produsului finit.


II. Variatii care nu necesita evaluare (VNRA):

Aceasta sectiune (VNRA/VRA) este momentan in faza de proiectare si constructie, motiv pentru care va rugam sa revizitati pagina mai tarziu prin reincarcarea paginii de browser (Refresh - F5)!

Authorizations history
Commercial name Authorization number Authorization date Authorization valid date Authorization status
Terramycin LA 120316 27-11-2012 31-12-9999 Anulata