Product details

Commercial name Animeloxan
Authorization number 190221
Authorization status Valida
Authorization date 27-08-2019
Authorization valid date 27-08-2024
Active substance meloxicam
Target species bovine, cabaline, porcine
Therapeutical action Bovine: Indicat pentru utilizare în infecția respiratorie acută, împreună cu tratamentul antibiotic corespunzător, pentru a reduce simptomatologia clinică la bovine. Indicat pentru utilizare în diaree, în combinație cu tratamentul de rehidratare orală, pentru a reduce simptomatologia clinică la vițeii cu vârste mai mari de o săptămână și la tineretul bovin ne-lactant. Indicat ca medicație adjuvantă în tratamentul mastitei acute, în combinație cu tratamentul antibiotic. Pentru ameliorarea durerii postoperatorii în urma decornării vițeilor. Porcine: Indicat pentru utilizare în tulburările locomotorii neinfecțioase, pentru a reduce simptomele de șchiopătare și inflamație. Indicat ca terapie adjuvantă în tratamentul septicemiei puerperale și toxemiei (sindromul de mastită-metrită-agalactie) cu tratamentul antibiotic corespunzător. Cabaline: Indicat pentru ameliorarea inflamației și durerii în tulburările musculo-scheletice acute și cronice. Indicat pentru ameliorarea durerii asociate colicilor la cabaline.
Therapeutic group Alte medicamente
Pharmaceutical form soluţie injectabilă
Packaging flacon x 50 ml, 100 ml
Withdrawal period Carne și organe: bovine - 15 zile, porcine - 8 zile, cabaline - 5 zile. Lapte: bovine - 5 zile. Nu este autorizată utilizarea la cabaline care produc lapte pentru consum uman.
Manufacturer aniMedica GmbH, Germania
Licence owner aniMedica GmbH, Germania
Romanian responsible company _N/A
Link to prospectus click aici pentru a vizualiza prospectul
Link to authorization
Notes Autorizat prin MRP.
Release Mode Cu prescripţie
Authorization variations

I. Variatii care necesita evaluare (VRA):

Variation No. Date Variation type Description
6 05-04-2024 F.III.1.a.1 Prezentarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană nou sau actualizat sau eliminarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană.
5 20-11-2023 C.2 Modificări ale părții din dosar referitoare la siguranța, eficacitate și farmacovigilența: modificari în Rezumatul caracteristicilor produsului (RCP), etichetare si prospect, destinate să pună în aplicare rezultatul unei proceduri de sesizare a interesului Uniunii în conformitate cu articolul 83 din Regulamentul (UE) 2019/6.
4 03-09-2021 IB/B.III.1.a.5 Prezentarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană nou sau actualizat sau eliminarea unui certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană: pentru o substanţă activa.
3 03-09-2021 IB/B.II.b.4.a Schimbarea mărimii lotului (inclusiv a intervalelor de mărime a lotului) produsului finit.
2 21-10-2020 IB/B.II.b.1.f, IA/B.II.b.2.c.1 Înlocuirea unei locaţii de fabricaţie pentru procesul de fabricaţie integral sau parţial al produsului finit și pentru ambalare și schimbarea adresei importatorului, a acordurilor privind eliberarea loturilor şi a testelor pentru controlul calităţii produsului finit – adăugare Animedica Herstellungs – Germania.
1 28-08-2019 IB/C.I.z Schimbări (siguranță, eficacitate) pentru produse medicnale veterinare - alte variații.