Product details

Commercial name Bimoxyl LA 150 mg/ml
Authorization number 220088
Authorization status Valida
Authorization date 16-06-2022
Authorization valid date nelimitata
Active substance amoxicilină trihidrat
Target species bovine, ovine, porcine
Therapeutical action Bovine - pentru tratamentul infecțiilor respiratorii și al altor infecții cauzate de bacterii Gram-pozitive și Gram-negative sensibile la amoxicilină. Ovine și porcine - pentru tratamentul bolilor infecțioase cauzate de sau asociate cu bacterii sensibile la amoxicilină.
Therapeutic group Antibiotice
Pharmaceutical form suspensie injectabilă
Packaging flacon x 100 ml, 250 ml
Withdrawal period Carne și organe: bovine - 18 zile, ovine și porcine - 21 zile. Lapte: bovine - 72 ore, ovine - nu este autorizată utilizarea la ovine care produc lapte pentru consum uman.
Manufacturer LABORATORIOS SYVA, S.A., Spania
Licence owner LABORATORIOS MAYMO S.A., Spania
Romanian responsible company _N/A
Link to prospectus click aici pentru a vizualiza prospectul
Link to authorization
Notes Autorizat prin DCP.
Release Mode Cu prescripţie
Authorization variations

I. Variatii care necesita evaluare (VRA):

Variation No. Date Variation type Description
2 09-01-2024 F.I.d.1.c Schimbarea perioadei de retestare/perioada de depozitare a substanţei active în cazul în care nu există certificat de conformitate cu Farmacopeea Europeană care acoperă perioada de retestare în dosarul autorizat.
1 05-04-2023 F.II.b.4.z, F.II.e.1.b.2, F.II.b.1.d, F.II.b.2.b.z, F.II.b.2.a.z, F.II.b.3.a, F.II.d.2.b Modificarea dimensiunii lotului de produs finit; schimbarea ambalajului primar al produsului finit; înlocuirea sau adăugarea unui loc de producție pentru o parte sau pentru tot procesul de fabricație al produsului finit; înlocuirea sau adăugarea unui producător responsabil pentru importul și/sau eliberarea lotului (înlocuirea locației de eliberare a seriei din Bimeda Animal Health Limited – Irlanda în Laboratorios Syva – Spania); modificare minoră în procesului de fabricaţie a produsului finit și modificarea procedurii de testare a produsului finit.


II. Variatii care nu necesita evaluare (VNRA):

Aceasta sectiune (VNRA/VRA) este momentan in faza de proiectare si constructie, motiv pentru care va rugam sa revizitati pagina mai tarziu prin reincarcarea paginii de browser (Refresh - F5)!

Authorizations history
Commercial name Authorization number Authorization date Authorization valid date Authorization status
Bimoxyl LA 150 mg/ml 170112 05-05-2017 05-05-2022 Expirata