Product details

Commercial name Tildosin 250 mg/ml
Authorization number 230086
Authorization status Valida
Authorization date 17-05-2023
Authorization valid date nelimitata
Active substance tilmicozin fosfat
Target species bovine, păsări, porcine
Therapeutical action Viței: Pentru tratamentul și metafilaxia bolii respiratorii la bovine, asociate cu Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida, Mycoplasma bovis și M. dispar sensibile la tilmicozină. Porcine: Pentru tratamentul și metafilaxia bolii respiratorii asociate cu Mycoplasma hyopneumoniae, Pasteurella multocida, Mycoplasma bovis și Actinobacillus pleuropneumoniae sensibile la tilmicozină. Pui de găină: Pentru tratamentul și metafilaxia bolii respiratorii asociate cu Mycoplasma gallisepticum și M. synoviae sensibile la tilmicozină. Curcani: Pentru tratamentul și metafilaxia bolii respiratorii asociate cu Mycoplasma gallisepticum și M. synoviae sensibile la tilmicozină.
Therapeutic group Antibiotice
Pharmaceutical form soluţie pentru administrare în apa de băut/lapte
Packaging flacon x 960 ml, bidon x 5040 ml
Withdrawal period Carne și organe: viței - 42 zile, porcine - 14 zile, pui de găină - 12 zile, curcani - 19 zile. Nu este autorizată utilizarea la animale care produc lapte pentru consum uman. Nu este autorizată utilizarea la păsările care produc ouă pentru consum uman. Nu se utilizează în interval de 2 săptămâni de la începutul perioadei de ouat.
Manufacturer DOPHARMA B.V., Țările de Jos
Licence owner DOPHARMA RESEARCH B.V., Țările de Jos
Romanian responsible company DOPHARMA VET
Link to prospectus click aici pentru a vizualiza prospectul
Link to authorization
Notes Autorizat prin DCP.
Release Mode Cu prescripţie
Authorization variations

I. Variatii care necesita evaluare (VRA):

Variation No. Date Variation type Description
1 06-12-2023 G.I.18 Alinierea informatiilor despre produs cu versiunea QRD 9.0, adica actualizarea majora a formatelor QRD, conform Regulamentului (UE) 2019/6, pentru produse medicinale veterinare introduse pe piata in conformitate cu Directiva 2001/82/CE, Directiva 2001/82/CE sau Regulamentul (CE) nr. 726 / 2004.


II. Variatii care nu necesita evaluare (VNRA):

Aceasta sectiune (VNRA/VRA) este momentan in faza de proiectare si constructie, motiv pentru care va rugam sa revizitati pagina mai tarziu prin reincarcarea paginii de browser (Refresh - F5)!

Authorizations history
Commercial name Authorization number Authorization date Authorization valid date Authorization status
Tildosin 250 mg/ml 180072 22-05-2018 22-05-2023 Expirata