STIRI
Imprimare

Informare

 

Avertizare privind utilizarea produselor medicinale veterinare!!!

  
             Produsele medicinale veterinare autorizate pentru comercializare sunt destinate exclusiv utilizării la animale.
 
             Acestea trebuie utilizate numai de către medicii veterinari sau sub supravegherea acestora, conform indicațiilor specificate în prospect.

             Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătății umane

icon Lista produse medicinale veterinare antiparazitare externe, forma farmaceutica concentrat emulsionabil/soluție , autorizate pentru administrare la animalele de la care se obțin alimente, inclusive la cabaline (94.34 kB)

 

Subiect: Informare privind raportarea volumului de vânzări de Produse Medicinale Veterinare  a Deținătorilor de Autorizații de Comercializare:

1-Termenele limită pentru raportarea datelor
           În conformitate cu articolul 58 alineatul (12) din Regulamentul (UE) 2019/6, toți Deținătorii de Autorizații de Comercializare trebuie să transmită volumul anual de vânzări pentru fiecare produs medicinal veterinar în Baza de Date a Produselor din Uniune (UPD).
           Termenul limită pentru transmiterea datelor volumului de vânzări pentru anul 2022 a fost stabilit pentru data de 30 iunie 2023. Având în vedere ca la data de 01 august 2023 volumul de date privind vânzările este încă incomplet și cu o rata scăzuta de transmitere, conform recomandărilor EMA deținătorii de autorizații de comercializare trebuie sa trimită aceste date fără întârziere în UPD. Se recomanda ca utilizatorii sa se concentreze si sa realizeze toate testele necesare în legătură cu raportarea volumului de vânzări în UE/SEE.
           Termenul limită pentru transmiterea datelor din 2023 este sfârșitul lunii februarie 2024 și va rămâne același în fiecare an. De exemplu, termenul limită pentru transmiterea datelor de vânzări pentru anul calendaristic 2024 va fi februarie 2025; pentru anul calendaristic 2025 va fi februarie 2026 și așa mai departe.
           Totodată pentru a sprijini Deținătorii de AC în transmiterea datelor, puteți accesa materialele  informative de mai jos:
•    Webinar    privind    transmiterea    datelor    privind    volumul    vânzărilor, înregistrare disponibilă aici (here).
•    Video tutorial privind modul de transmitere a volumului de Vânzări de PMV disponibil aici (here)
•    Q&A Privind datele de vânzări, disponibil aici (here)
•    Ghid de implementare UE, disponibil aici (here)

2- Transmiterea datelor privind volumul anual de vânzări pentru produse medicinale veterinare in Baza de Date a Uniunii - UPD- (https://medicines.health.europa.eu/veterinary)

Login