STIRI

Detalii produs

Denumire comercială Flunixcen
Număr autorizaţie 140098
Status autorizaţie Expirata
Data emiterii autorizaţiei 19-05-2014
Autorizaţie validă pâna la 19-05-2019
Substanţa activă flunixin meglumin
Specii ţintă bovine, cabaline, porcine
Acţiune terapeutică Cabaline - indicat pentru reducerea inflamaţiilor şi durerii asociate cu tulburări musculo-scheletice acute şi cronice şi pentru dureri viscerale asociate cu colici. Bovine - indicat pentru controlul inflamaţiilor acute şi controlul pirexiei asociate bolii respiratorii. Suine - indicat pentru tratamentul inflamaţiilor şi durerilor asociate cu sindromul mastită-metrită-agalaxie.
Grupa terapeutică Alte medicamente
Forma farmaceutică soluţie injectabilă
Prezentare flacon x 50, 100, 250 ml
Perioada de aşteptare Carne: bovine şi cabaline - 4 zile, suine - 24 zile. Lapte: bovine - 24 ore, cabaline - nu se utilizează la animale care produc lapte pentru consum uman.
Firma producătoare / Eliberator serie CENAVISA
Detinator licenţa VETERIN DISTRIBUTION SRL, România
Firma responsabilă din România VETERIN DISTRIBUTION SRL
Copie prospect aprobat click aici pentru a vizualiza prospectul
Copie Autorizaţie Comercializare
Observaţii Autorizaţie de import paralel (produsul din ţara de origine: FLUNIXCEN al firmei CENAVISA - Spania; produsul de referinţă din România: FLUVEX 50 mg/ml al firmei SP VETERINARIA S.A. - Spania). Autorizatie de comercializare suspendata in baza opiniei științifice a Comitetului din 19.07.2017, urmare a solicitării in baza Art.30 al Regulamentului EC No. 726/2005 privind toxicitatea dietanolaminei, utilizata ca solvent in produsele medicinale veterinare in majoritatea SM /UE, cu risc asupra consumatorului uman, acesta este eliminata din lista “out of scope" si introdusa in lista substantelor pentru care se solicita stabilirea limitelor de reziduuri.
Mod eliberare Cu prescripţie

Login