STIRI

Detalii produs

Denumire comercială Tulaject 100 mg/ml
Număr autorizaţie 200175
Status autorizaţie Valida
Data emiterii autorizaţiei 27-10-2020
Autorizaţie validă pâna la 27-10-2025
Substanţa activă tulatromicină
Specii ţintă bovine, ovine, porcine
Acţiune terapeutică Bovine - Tratamentul și metafilaxia bolilor respiratorii bovine (BRB) asociate cu Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida, Histophilus somni și Mycoplasma bovis sensibile la tulatromicină. Prezența bolii în grup trebuie stabilită înainte ca produsul să fie utilizat. Tratamentul keratoconjunctivitei infecțioase bovine (KIB) asociată cu Moraxella bovis susceptibilă la tulatromicină. Porcine - Tratamentul și metafilaxia bolilor respiratorii porcine (BRP) asociate cu Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida, Mycoplasma hyopneumoniae, Haemophilus parasuis și Bordetella bronchiseptica sensibile la tulatromicină. Prezența bolii în grup trebuie stabilită înainte ca produsul să fie utilizat. Produsul medicinal veterinar trebuie utilizat numai dacă se așteaptă ca porcii să dezvolte boala în 2-3 zile. Ovine - Tratamentul etapelor incipiente ale pododermatitei infecțioase (necrobaciloza podală) asociată cu Dichelobacter nodosus virulent care necesită tratament sistemic.
Grupa terapeutică Antibiotice
Forma farmaceutică soluţie injectabilă
Prezentare flacon x 50 ml, 100 ml, 250 ml
Perioada de aşteptare Carne și organe: bovine - 22 zile, porcine - 13 zile, ovine - 16 zile. Nu este autorizat pentru utilizare la animale care produc lapte pentru consum uman. Nu se utilizează la animalele gestante, care sunt destinate să producă lapte pentru consum uman, în termen de 2 luni înainte de data așteptată a parturiției.
Firma producătoare / Eliberator serie BREMER PHARMA
Detinator licenţa ALIVIRA ANIMAL HEALTH LIMITED, Irlanda
Firma responsabilă din România _N/A
Copie prospect aprobat click aici pentru a vizualiza prospectul
Copie Autorizaţie Comercializare
Observaţii Autorizat prin DCP.
Mod eliberare Cu prescripţie
Modificari autorizaţie

I. Variatii care necesita evaluare (VRA):

Nr. variaţie Data Tip variaţie Descriere
6 07-07-2023 F.I.a.1.a Schimbarea producătorului unei materii prime/unui reactiv/unei substanţe intermediare utilizate în procesul de fabricaţie a substanţei active sau schimbarea producătorului substanţei active.
5 08-03-2023 F.II.f.1.a.1 Modificarea perioadei de valabilitate de la 2 ani la 3 ani.
4 03-06-2022 IB/B.II.d.2.d Schimbarea procedurii de testare a produsului finit.
3 05-01-2022 IA/C.II.6.a Schimbări la nivelul etichetării sau a prospectului care nu au legătură cu rezumatul caracteristicilor produsului.
2 15-11-2021 IB/A.2.b Schimbarea denumirii produsului din TULAZZIN 100 mg/ml în TULAJECT 100 mg/ml.
1 03-11-2021 IB/C.I.2.a Modificarea sau modificările rezumatului caracteristicilor produsului, etichetării sau prospectului unui medicament generic/hibrid/biosimilar în urma evaluării aceleiaşi modificări pentru produsul de referinţă.

Login